Lukijat

Uuden tuvan alakerta

Viisi ihanaa ja työn täyteistä viikkoa olemme asuneet uuden tuvan puolella. Koti valmistuu pikku hiljaa. Tavaroita kannetaan navetoista ja vanhasta tuvasta sitä mukaa kun niille löytyy paikka. Huonekaluja on "sovitteilla" varastoista. Osa jää ja osa palaa varastoon. Onneksi muuttomatka ei ole pitkä eikä ole kiirettä. 

Tämä on ollut raskas, mutta opettava projekti, joka tulee jatkumaan vielä pitkään talon valmistumisen jälkeen. Ehkä suurimpana oivalluksena on ollut se, ettei tärkeintä ole päämäärä vaan se matka, joka kuljetaan kohti päämäärää. 

Tuvassa keittiön puoli on lähes valmis. Muutamia listoja puuttuu vielä, hyllyjä tulee seinälle ja liesikupu on vielä Peltoniemi & poikien työn alla. 

 Ikkunoihin on jossakin vaiheessa tulossa verholaudat, mutta nyt vain nautitaan uusista ikkunoista ja maisemasta. 
 Takka on ollut kovassa käytössä ja leivinuunissakin on paistettu jo muutaman kerran pizzaa. 
Kaikki ei ole vielä valmista... Kodinhoitohuoneessa on kaapit paikoillaan, mutta talotekniikan peittävä liukuovikaappi on vielä tekemättä. Ja työkalut täytyy olla helposti käsillä...
 Kodinhoitohuoneen kaapit on vanhoja keittiön kaappeja, joista osa on ostettuja ja osa tilalta löytyneitä. Tasoihin tehtiin yläkerran lattialankkujen pätkistä uudet tasot. Kaapit saa ehkä uuden maalipinnan jossakin vaiheessa.
Kylpyhuoneen käsienpesupisteen allaskaappi on kierrätysmateriaalista. Vain allas ja hana sekä lamput ovat uusia. Kaapin runkomateriaali on erilaisista laudan ja rimojen pätkistä, ovet riihestä löytyneestä kaapista ja taso keittiön tason ylijäämäpaloista.  
Alakerran makuuhuone. Pariovet on tuvan vanhat ulko-ovet. Ovet on vain imuroitu ja pesty. Vielä on mietinnän alla maalataanko ne uusiksi vai annetaanko vuosien patinan näkyä 
Makuuhuoneesta on käynti vaatehuoneeseen ja wc:hen. 
Makuuhuoneen kaunistautumispiste.

Alakerran wc:n komuutti oli ensimmäinen huonekalu, joka uuteen tupaan ostettiin. Se ehtikin odottaa paikoilleen pääsyä yli vuoden.




Ei kommentteja:

Kukkapenkkiauto navetan päätyyn

Perheestä löytyy autoharrastajia ja itsekin autoista pidän, joten ajatuksiin tuli kukkapenkkiauto. Vanhassa pihapiirissä kun asutaan niin au...