Lukijat

Sisustusjuttuja

Blogissa on ollut pitkään hiljaista ja samoin rakentamisessa. On ollut ihanaa keskittyä sisustamiseen. Erja-anoppi on kutonut tupaan uusia mattoja
Vanha lautaskaappi löysi paikkansa tuvan seinältä. 
Jani teki takkaan pellinketjuille systeemit. Nyt saa kaikki pellit nätisti ketjujen avulla auki. Takan kivet on leikattu tilalta löytyneistä luonnonkivistä ja odottavat kiinnittämistä.
 Jani takoi takkaan arinan ja hiilihangon. 

Janin esivanhempien parisataa vuotta vanha lautaskaappi kasauksessa. 
Kaapista löytyi vuosiluvut 1826 ja 1855.

Lautaskaappi valmiina paikoillaan. Kaapin ylälistasta oli jäljellä vain pieni pala, joten Jani teki alkuperäisen mallin mukaisen uuden listan. Maali on itse sekoitettua pellavaöljy maalia ja värit on otettu kaapin alkuperäisistä väreistä. Vihdoin sain Fanny-tädin perintöastiat arvoiselleen paikalle. 
Muutamaan ikkunaan on saatu myös verhot. Anita-äidin Turussa asuneen Fanny-mummun virkkaamat verhot löysivät paikkansa kuistilta. Ne olivat kuin juuri näihin ikkunoihin mitoitettu.  Verhot löytyivät Himangan mummun vintiltä ja pääsivät ensimmäistä kertaa ikkunaa kaunistamaan.
Vaatehuoneen ja kylpyhuoneen verhot ompelin vanhoista lakanoista. 

Erja-anoppi ompeli pellavaverhot kodinhoitohuoneeseen. Niiden pitsi on Anita-äidin Fanny-mummun virkkaamat. 
Tuvan seurustelu nurkkaus.
 Jani on jatkanut hifi-harrastustaan ja teki taloon kolmannen putkivahvistimen. 
 Himangalta Anita-äidin vintiltä löytyi vanha käsityöjakkara, joka on aikanaan ollut Mirkku-mummun käytössä. Pienen puhdistuksen jakkara jälkeen ajaa hyvin asiansa. 


Keittiöön tilattiin pienet yläkaapit. Luulin pärjääväni ilman tiskikaappia, mutta lopulta kyllästyin pöydällä pyyhkeiden päällä kuivatettaviin astioihin. 

Jani teki tuvan vanhoista lattialankuista seinähyllyt, joille sain laittaa minulle rakkaita purkkeja ja purnukoita.


1 kommentti:

iii255 kirjoitti...

Kaunista Teillä! Terveisiä Pekkasjärven rannalta.

Kukkapenkkiauto navetan päätyyn

Perheestä löytyy autoharrastajia ja itsekin autoista pidän, joten ajatuksiin tuli kukkapenkkiauto. Vanhassa pihapiirissä kun asutaan niin au...